.

Iarna isi intra in drepturi in Europa

Distribuie prietenilor tai!

In Bulgaria sunt restrictii de circulatie si coduri rosu, portocaliu si galben de intemperii. Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Republica Bulgaria ca, in conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie si Hidrologie local, in perioada urmatoare, intregul teritoriu va fi afectat de precipitatii abundente sub forma de ploaie si ninsoare, insotite de vant. Au fost emise:

– cod rosu pentru regiunile Montana, Vrata, Loveci, Gabrovo, Veliko Tarnovo si Ruse. Cantitatea de precipitatii va fi de 40-65 mm, stratul de zapada va atinge 30 cm, prezenta viscolului va duce la formarea de troiene de zapada si aparitia poleiului; rafalele de vant vor atinge o viteza de pana la 90km/h;

– cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Sofia-regiune, Sofia-capitala, Pleven, Targoviste, Razgrad, Kardjal, Haskovo, Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smoliyan, Stara Zagora, Sliven, Yambol, Sumen, Varna, Dobricisi Silistra. Cantitatea de precipitatii va fi de 35-65 mm, cu posibilitati de intensificari de peste 30 mm. Stratul de zapada va atinge 10 – 30 cm, prezenta viscolului va duce la formarea de polei si aparitia cetei.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

Pentru regiunea Burgas a fost emis un cod galben, unde rafalele de vant vor atinge o viteza de pana la 70 km/h, pe alocuri cu intensificari de pana la 90 km/h.

Autoritatile bulgare recomanda populatiei sa nu porneasca la drum decat daca e absoluta nevoie. Si in cazul in care o fac, sa aiba combustibil suficient in rezervor si sa ruleze numai pe drumuri principale, sa nu prefere scurtaturile, care ii duc pe drumuri laturalnice, unde ar putea ramane inzapeziti.

In unele regiuni din Austria, in provincia Styria, stratul de zapada a ajuns la 15 centimetri. Anvelopele de iarna au devenit obligatorii in Austria. Pe sosele actioneaza pluguri.

E cod galben de viscol si vant puternic in regiunea Marche, din Italia. La inaltime deja s-a asternut zapada.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.