.

Ia românească, omagiată şi la Beijing  

Distribuie prietenilor tai!

Ia românească, un element de identitate națională și de contribuție necontestată a poporului nostru la patrimoniul de valori universale, este sărbătorită şi la Beijing, capitala Republicii Populare Chineze. Aflată în strânsă corelație cu un moment unic al tradițiilor populare ancestrale, SÂNZIENELE sau „noaptea cerurilor deschise”, Ziua Universală a iei, piesa centrală a portului popular românesc, este deopotrivă simbol al creativității și al feminității.

Deseori uitată în lăzile de zestre ale bunicilor pentru a fi descoperită de fiecare dată cu aceeași fascinație și atingere magică, redescoperită de mari pictori ai lumii, reinventată de designeri de renume și inclusă în colecțiile lor exclusiviste, purtată cu demnitate și noblețe de Regina Maria în marile capitale ale lumii ca simbol suprem al poporului pe care îl reprezenta, IA ROMÂNEASCĂ rămâne un reper central al spiritualității românești.

Din in sau borangic, cu modelele sale unice redând ciclurile esențiale ale vieții, IA oglindește creativitatea românilor și sentimentul acestora de apartenență la comunitățile lor, prin modele specifice fiecărei zone geografice.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Asociată identității românești, exemplu de meșteșug, pasiune și dăruire, IA are darul de a aduce o atingere magică și o vibrație aparte oricui are șansa de a-i descoperi frumusețea unică, dincolo de tradiții și frontiere culturale.

În imagine, două simboluri ale cinematografiei universale actuale, originare din China, Jackie Chan şi Ziyi Zhang, îndrăgostite de IA ROMÂNEASCĂ.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.