.

Huawei, blocat de Google. Lovitură dură primită de gigantul chinez

Distribuie prietenilor tai!

Software-ul celor de la Google nu va mai putea fi folosit pe telefoanele produse de chinezii de la Huawei. Potrivit presei internaţionale, este o lovitură dură dată gigantului din Shenzen. Noile smartphone-uri ieşite din fabricile Huawei nu mai au acces la produsele Google, printre care G-mail, Google Maps şi Google Play. Aparatele Huawei deja vândute au însă acces la aceste aplicaţii, dar de pe ele nu se vor putea face update-uri la noile versiuni ale sistemului de operare Android. Huawei poate folosi în continuare sursa ceva mai limitată a Android, dar aceste servicii nu vor include aplicaţiile Google importante, cum ar fi YouTube sau Chrome.

Compania americană a anunţat că a luat aceste măsuri pentru a se conforma acţiunilor recente ale Administraţiei de la Washington, după ce preşedintele american Donald Trump a inclus Huawei pe “lista neagră” a produselor chineze comercializate în SUA.

În ultimele luni, Huawei a devenit un subiect delicat în Occident, mai ales după ce Statele Unite au acuzat compania chineză că ar putea fi implicată în acţiiuni de spionaj. Recenta acţiune a Google contra Huawei reprezintă o lovitură dură dată firmei de stat chineze şi ar putea pune în pericol planurile de extindere ale acesteia, sunt de părere observatorii internaţionali. Huawei anunţase anterior că lucrează la propria sa versiune de sistem de operare care să fie folosit pentru cazuri extreme, cum este acesta. ‘Nu există semne de îndoială că astfel de eforturi sunt depuse pentru a-şi putea controla singură destinul’, sunt de părere comentatorii politici.

Huawei a spus că va continua să ofere actualizări de securitate şi asistenţă după vânzare clienţilor săi existenţi. Experţii se aşteaptă la o confruntare de lungă durată între Beijing şi Washington, confruntare din care face parte şi războiul dintre Google şi Huawei. Asta după ce săptămâna trecută guvernul de la Washington a obligat Huawei să obţină o aprobare specială din partea SUA pentru a achiziţiona tehnologie americană. Ordinul executiv emis de preşedintele Donald Trump îi permite guvernului să interzică tehnologia şi serviciile adversarilor străini care tind să reprezinte riscuri de neacceptat la adresa securităţii naţionale.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.