.

Hrană uscată pentru pisici: află cum să o alegi în mod corect

Distribuie prietenilor tai!

Ai adoptat o pisică și vrei să îi oferi tot ce este mai bun pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere?

Începe prin a investi într-o hrana uscata pisici de calitate, care să conțină nutrienții de care prietenul tău necuvântător are nevoie! Din rândurile de mai jos poți descoperi rând pe rând care sunt elementele de care ar fi bine să ții cont, astfel încât să iei decizia corectă!

Hrană uscată pisici în funcție de vârsta animalului

Un prim detaliu care contează foarte mult atunci când alegi hrana uscată pentru pisici este referitor la vârsta animalului. De ce? În funcție de câți ani are animalul tău, acesta are nevoi diferite. Mai exact, ai la dispoziție:

  • hrană uscată tip starter – este potrivită pentru pui de până în 2 luni și conține un aport ridicat de grăsimi, dar și de proteine. În acest timp, hrana uscată din această categorie are un conținut scăzut de fibre și de carbohidrați, fiind concepută special pentru ca animalul tău de companie să ia în greutate cât mai ușor;
  • hrană uscată pentru pisici tinere (până la un an) – bogată în proteine și grăsimi, însă moderată când vine vorba despre carbohidrați, această hrană este ideală pentru pisica ta atunci când corpul său încă nu este complet dezvoltat, iar sistemul său digestiv nu face față fibrelor. În această etapă, animalul tău de companie are nevoie de o dietă de minimum 50% carne;
  • hrană pentru pisici adulte (între 1 și 7 ani) – are un aport caloric mare, mai ales că sistemul digestiv al pisicii tale este deja bine dezvoltat în această perioadă. Ai grijă, însă: hrana ar trebui să fie bogată în proteine, dar moderată în grăsimi și săracă în carbohidrați;
  • hrană pentru pisici seniore (peste 7 ani) – trebuie să aibă un aport caloric mai mic, întrucât de cele mai multe ori, în această etapă, pisicile devin supraponderale și au nevoie de o dietă specifică, datorită căreia să fie în continuare sănătoase.
Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Nevoi speciale în funcție de rasă

Printre elementele la care este bine să fii atent se numără și nevoile speciale ale fiecărei rase în parte. În acest sens, este bine să te documentezi. Citește despre rasa din care face parte pisica ta, pentru că astfel vei descoperi care este cantitatea de proteine, grăsimi și carbohidrați care îi este necesară animalului de-a lungul vieții sale.

Ingrediente

În ceea ce privește ingredientele folosite pentru realizarea hranei uscate, detalii despre acestea poți găsi întotdeauna pe ambalajul produselor pe care le ai la dispoziție pe piață. De obicei, producătorii enumeră ingredientele în funcție de proporția în care le-au utilizat. Astfel, poți vedea foarte ușor în ce proporție conține hrana uscată carne, respectiv cereale ori alte tipuri de ingrediente și ai posibilitatea de a alege mai ușor.

Afecțiuni

Dacă la un moment dat, pisica ta se îmbolnăvește, adaptează imediat alimentația la nevoile sale, pentru a o ajuta să depășească ușor etapa dificilă prin care trece:

  • afecțiuni renale – optează pentru o hrană care să aibă un conținut redus de magneziu, întrucât astfel se diminuează riscul de apariție a pietrelor la vezica urinară;
  • afecțiuni hipoalergenice – cu un conținut ridicat de carne și cu puține cereale, hrana potrivită este ușor de metabolizat, dar și de digerat;
  • afecțiuni pancreatice – de preferat este să alegi boabe care să fie simplu de digerat, dar și de tolerat de către organismul pisicii tale. Această hrană este ideală pentru o absorbție ușoară a substanțelor nutritive.
Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Punând în balanță toate aceste aspecte, îți va fi mai ușor să alegi dintre tipurile de hrană uscată pe care le găsești online. Pe NovaFood.ro poți descoperi o varietate de produse excelente, toate fiind potrivite pentru animale sănătoase! Tot de aici poți comanda o conserva caine, cu ajutorul căreia să îi oferi patrupedului un deliciu culinar ori de câte ori consideri!

Date de contact:

E-mail: office@novafood.ro

Telefon: 0724239215

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.