.

Hidroizolarea casei tale cu ajutorul expertilor. Cum sa iei cele mai bune decizii

Distribuie prietenilor tai!

In domeniul constructiei de locuinte, hidroizolarea este un aspect fundamental in realizarea unui proiect de calitate, care sa ofere confort si siguranta pentru o perioada indelungata de timp, indiferent de natura cladirii sau activitatile desfasurate ulterior in interiorul ei.

Daunele cauzate de apa nu numai ca distrug structura casei, afectand astfel valoarea de vanzare, infiltratiile pot deteriora proprietatea personala si posesiunile valoroase. Asadar, a investi in hidroizolatii este o operatiune nu doar recomandata, ci si esentiala.

Zonele care necesita hidroizolare

  • Subsolul

Daca incepi un proiect de constructie, hidroizolarea subsolului este cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iei pentru siguranta casei tale. Acest lucru va impiedica patrunderea apei in subsolul locuintei. Presiunea hidrostatica poate deteriora fundatia si peretii. Presiunea forteaza apa prin fisuri in fundatie, prin deschideri cauzate de dilatare si contractie, iar acestea vor duce la fisuri in pardoseala. Pe termen lung, acesti factori cauzeaza mucegaiul, degradarea si alte probleme legate strans de umiditate.

  • Fundatia
Interesant:   Canapea verde în rol principal - modalitatea pentru un living familiar

Fundatia este, practic, baza casei. Cea mai obisnuita problema in cazul fundatiei este cauzata de solul umed. Betonul tipic nu este impermeabil si, desi va mentine apa lichida, vaporii pot patrunde in continuare in fundatie. Obiectivul hidroizolarii este scurgerea apei si asigurarea unui interior uscat. In functie de pozitionarea geografica, climat, cat si de adancimea constructiei, fundatia poate fi impermeabila prin utilizarea unor canale de scurgere, pentru a deplasa apa departe de fundul fundatiei, impiedicand umiditatea sa se deplaseze prin perete.

  •  Protectia acoperisului

Cand vine vorba de hidroizolare, atat arhitectii cat si inginerii acorda o importanta deosebita acoperisului. Scopul principal al acestuia este protectia importriva daunelor provocate de apa. Acoperisurile plate sunt deosebit de susceptibile de deteriorare, odata ce nu sunt bine protejate de apa. Costul financiar imens implicat in inlocuirea unui intreg acoperis face ca masurile de protectie sa fie recomandabile indiferent de tipul de constructie. Trebuie sa inspectezi acoperisul in fiecare an, pentru a verifica daca sunt placi lipsa, tigle pierdute, suflate sau crapate, sindrila sau foi de fier deteriorate.

  • Zidaria
Interesant:   Pe scurt: cum să alegi pantalonii scurți perfecți pentru primăvară?

Este important ca zidaria casei sa impiedice infiltrarea de apa sau umezeala. Cea mai usoara cale de a sigila zidaria este sa o protejezi la exterior folosind o vopsea speciala. Vopseaua de impermeabilizare ofera, de asemenea, o buna performanta, insa trebuie sa te asiguri ca optati pentru un produs special, conceput pentru a permite peretilor sa respire si sa elimine umezeala. Produsul poate fi aplicat pe suprafetele vopsite anterior.  Selecteaza prooferul potrivit pentru apa, mai ales ca pe piata exista o gama larga de produse. Acorda importanta nivelului de impermeabilitate. Acorda importanta cuvenita tencuielii. Aceasta ajuta la imbunatatirea aspectului, face zidurile mai solide si le protejeaza impotriva umezelii. Desi cele mai multe tencuieli exterioare au caracteristici de impermeabilizare, eliminarea problemelor de infiltrare a apei se poate face prin adaugarea unui aditiv de impermeabilizare a tencuielilor.

Alegerea perfecta pentru hidroizolarea locuintei

Dupa cum se poate observa, exista mai multe directii in care se poate merge pentru hidroizolarea unei cladiri. Specialistii de la Milucon recomanda alegerea unor solutii cu o buna durabilitate in timp. Pentru fiecare proiect este recomandabil sa ceri parerea unui specialist, deoarece factori precum nivelul de precipitatii, puterea vantului sau fluctuatiile de temperatura pot influenta tipul de solutie pentru o constructie.

Interesant:   De ce NU ar trebui să folosești căști de copiat

Pentru a afla mai multe despre hidroizolatii, te invitam sa accesezi milucon.ro si sa ceri parerea echipei Milucon pentru orice nelamuriri pe care le intalnesti pe parcursul derularii proiectului.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.