.

Hidroelectrica SA, sanctionata cu 400.000 de lei

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei – ANRE – a demarat actiuni de control la toti operatorii de distributie a energiei electrice. Inspectorii autoritatii verifica executarea lucrarilor de investitii.

ANRE a sanctionat contraventional furnizorul SPEEH Hidroelectrica SA cu amenda in valoare de 400.000 lei. In contextul numeroaselor sesizari si reclamatii primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrica, SPEEH Hidroelectrica SA, ANRE a dispus la inceputul anului o ampla actiune de control la furnizorul in cauza. In urma finalizarii actiunii de control, s-au constatat nereguli in activitatea furnizorului, constand in:

  • neemiterea facturilor aferente cantitatilor de energie electrica furnizate celor 482.638 de clienti finali din portofoliu, pentru fiecare perioada de facturare si in intervalul de timp prevazut in contractele de furnizare a energiei electrice incheiate cu acestia;
  • netransmiterea sau intarzierea în transmiterea raspunsurilor la solicitarile adresate de clienti;
  • neincheierea sau nerespectarea termenului de incheiere a contractului de furnizare a energiei electrice dupa acceptarea conditiilor de furnizare si transmiterea documentatiei necesare de catre client.
Interesant:   Afla tot ce trebuie sa stii daca te afli in cautarea unei cazi freestanding!

Pentru faptele constatate, furnizorul de energie electrica, SPEEH Hidroelectrica SA, a fost sanctionat contraventional cu amenda maxima, in valoare de 400.000 lei, reprezentand dublul maximului prevazut de lege. In cursul anului trecut, ANRE a urmarit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un număr de 71 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare.

Verificari la 10 operatori de distributie a gazelor naturale

Avand in vedere ca am constatat existenta unui număr consistent de petitii adresate ANRE de catre clientii finali, respectiv 1.397, care se refera la modul de indeplinire de catre operatorii de distributie a gazelor naturale a obligatiilor instituite prin Regulamentul privind racordarea la sistemul de distributie a gazelor naturale, am dispus demararea unor acţiuni de control la un număr de 10 operatori pentru a verifica modul de respectare a următoarelor aspecte: solutionarea cererilor de racordare la sistemul de distributie a gazelor naturale completate incorect şi/sau în situatia în care documentele justificative care le insotesc nu sunt complete; întocmirea, actualizarea şi publicarea registrului electronic de evidenţa a cererilor de racordare; actualizarea tarifului de racordare la sistemul de distribuţie din oferta contractului de racordare” – precizeaza ANRE intr-un comunicat.

Interesant:   Sfaturi utile: cum sa obtii eficient un parc fotovoltaic la costuri bune?

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.