.

Harta violentei in familie in Romania

Distribuie prietenilor tai!

Violenta in familie este un subiect tabu de foarte multa vreme in Romania. Din pacate, cifrele sunt din ce in ce mai ingrijoratoare cand vine vorba de violenta din familie. In fiecare luna din 2018, peste 100 de oameni au fost trimisi in judecata dupa ce si-au batut rudele.

In capul listei este Moldova, zona in care se inregistreaza cele mai multe conflicte in familie. Zona cu cele mai putine cazuri de violenta este Delta Dunarii. Procurorii trag un semnal de alarma si le spun politistilor sa fie mai atenti la persoanele agresive deoarece orice bataie se poate tranforma rapid intr-o moarte de om.

In 2018, aproximativ 1.400 de persoane au fost trimise in judecata pentru violenta in familie. Cele mai multe situatii au avut loc intre soti. 200 de cazuri de violenta au fost intre parinti si copii, in timp ce 100 de cazuri s-au semnalat impotriva parintilor.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Procurorii au facut si o harta a zonelor cu cele mai multe probleme de acest gen, cele mai predispuse fiind judetele Moldovei, sau cele din Transivalnia. Alba este pe locul 3 in acest tip, in timp ce Tulcea sau Dambovita sunt la polul opus.

Un sector considerat prioritar il constituie violenta in familie. Ar trebui gasite solutii preventive, ajutat Ministerul Public sa combata acest fenomen, nu asaltat la maniera la care s-a intamplat anul trecut”, a declarat Augustin Lazar. 

Unul din cazurile socante care trag un semnal de alarma privind violenta domestica este al unui om de afaceri brasovean care si-a omorat sotia si cei 2 copii, in timp ce acestia dormeau. Individul a fost condamnat pe viata. Aceeasi sentinta a primit si un alt barbat care si-a injunghiat sotia in fata unei gradinite din Capitala.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.