.

Haos in Olanda: manifestantii anti-certificat COVID se revolta in strada

Distribuie prietenilor tai!

Politia din Rotterdam a tras focuri de arma pentru a imprastia multimea. Potrivit informatiilor, neconfirmate inca, un protestatar a fost ucis, iar un altul ranit.

Olandezii au iesit in strada revoltati de noile restrictii impuse de guvern, pe fondul cresterii numarului de cazuri COVID. Au fost incendiate masini de politie si s-au produs ciocniri dure intre protestatari si fortele de ordine. Politia calare a incercat in zadar sa disperseze multimea. Au fost aduse si tunuri cu apa, iar protestatarii au raspuns cu pietre si sticle incendiare.

“S-au tras focuri de avertisment si s-a tras si inspre demonstranti, pentru ca politistii erau in pericol” – precizeaza purtatoarea de cuvant a politiei din orasul-port Rotterdam.

Politia a oprit transportul public si a cerut populatiei sa ramana in casa.

Propunerile care au aprins scanteia

Guvernul a propus eliminarea testului, astfel incat certificatul COVID sa fie eliberat doar vaccinatilor si persoanelor trecute prin boala. Multi olandezi sunt furiosi pentru ca nu vor mai acces nicaieri; in plus, si-ar putea pierde locul de munca, daca nu se vaccineaza.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Europa, un week-end al protestelor

Sfarsitul de saptamana se anunta foarte agitat in mai toate tarile europene. Toata lumea sta cu ochii pe Austria – singura tara europeana care a reinstituit carantina generala si care impune vaccinarea obligatorie, de la 1 februarie, 2022. De luni, nevaccinatii nu mai pot intra in magazine decat pentru a-si cumpara strictul necesar. Imaginile cu politisti in magazine verificand certificatul COVID al clientilor au ingrozit o lume intreaga. La Viena se anunta un miting de proportii impotriva acestor masuri. Se pare ca inclusiv politistii sunt nemultumiti de noile restrictii si ar intentiona sa se alature protestatarilor.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.