.

Haos dupa meciul Belgia-Maroc, violente de strada intre suporteri

Distribuie prietenilor tai!

Capitala Belgiei arata ca un oras in razboi: gaze lacrimogene, tunuri cu apa, masini incendiate, trupe de politie si politie militara.

Nationala Belgiei a fost invinsa, in Qatar, de selectionata Marocului cu 0-2. Marocanii din Bruxelles – una dintre cele mai numeroase comunitati din Belgia – au iesit in strada sa sarbatoreasca  si, se pare, s-au luat la bataie cu fanii Diavolilor Rosii.

Fanii au rasturnat masinile de pe carosabil, le-au dat foc si au spart vitrine. Au fost arestate zeci de persoane. Primarul Bruxelles-ului a cerut fanilor sa nu vina in centru, tinand cont ca situatia a scapat de sub control. Au avut loc violente si in orasul Anvers, unde, de asemenea se afla o larga comunitate din zona Magreb.

Belgienii sunt nauciti ca au pierdut in fata Marocului

Antrenorul nationalei de fotbal a Belgiei – Diavolii Rosii – a recunoscut ca e o infrangere dificila. “Nu ne-am creat ocazii prea multe, iar dupa ce am primit gol am pierdut controlul. Am intrat in meci prea tensionati. Am jucat mult mai bine decat impotriva Canadei, am incercat sa ne asumam riscuri. De obicei jucam foarte intens in atac, dar acum parca ne-am pierdut bucuria de a juca, poate din cauza presiunii de pe umerii nostri” – a declarat Roberto Martinez, selectionerul nationalei de fotbal a Belgiei.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

Belgia, medaliata cu bronz acum 4 ani, risca sa plece acasa dupa grupe. Urmatorul meci al Diavolilor Rosii este cel cu Croatia, de joi, 1 decembrie.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.