.

Hamas a bombardat Israelul. Armata israeliană, la un pas să intervină militar în Fâșia Gaza

Distribuie prietenilor tai!

Cel puțin patru civili israelieni și-au pierdut viața în urma valului de rachete lansate de militanții Hamas din Fâșia Gaza spre localitățile din sudul Israelului. Sute de rachete au zburat în ultimele 24 de ore spre orașele israeliene, majoritatea fiind interceptate de scutul antirachetă al armatei. La rândul său, armata israeliană a bombardat orașul Gaza drept ripostă la atacurile teroriștilor Hamas. Potrivit autorităților palestiniene, cel puțin 15 persoane au fost ucise în raidurile israeliene. Cu toate acestea, armata israeliană a anunțat că nu va opri riposta și este gata să intervină terestru în Fâșia Gaza, dacă tirurile cu rachete nu încetează. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că a ordonat armatei să continue atacurile masive asupra elementelor teroriste din Fâșia Gaza. Conflictul israeliano-palestinian s-a reaprins în pofida unui armistițiu la care s-a ajuns la o rundă de negocieri în Egipt, sub egida Națiunilor Unite.

Acestea sunt cele mai grave violențe din ultimii aproape cinci ani, când cele două tabere au fost în conflict în iulie-august 2014. La vremea respectivă, armata israeliană a întreprins o acțiune terestră în Fâșia Gaza după ce militanții palestinieni au răpit și ucis trei tineri evrei. Războiul de acum cinci ani s-a încheiat cu decesul a 67 fr militari israelieni și uciderea a 2.251 de palestinieni.

Interesant:   Raportul european din 2024 privind drogurile oferă o imagine de ansamblu și o evaluare a situației drogurilor în Europa, precum și recomandări esențiale

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.