.

Hackerul Mihai Paunescu, zis si “Virus”, a fost extradat in SUA

Distribuie prietenilor tai!

Romanul e acuzat ca creat, impreuna cu alti hackeri, si distribuit un virus care a infectat peste un milion de calculatoare, inclusiv in SUA, provocand pagube materiale imense.

Este vorba despre troianul Gozi, unul dintre cei mai distructivi virusi financiari din lume. Mihai Ionut Paunescu, in varsta de 37 de ani, e acuzat de detinerea unui serviciu de hosting prin care distribuia virusul. Gozi fura informatiile bancare personale, fara sa poata fi detectat. Pierderile financiare provocate de Gozi se ridica la zeci de milioane de dolari in SUA.

Paunescu a fost extradat in Statele Unite si a avut deja o prima audiere in fata unui tribunal din New York. Instanta a decis retinerea lui.

Virusul a fost descoperit in 2007. Gozi a infectat cel putin 40.000 de calculatoare in SUA, peste 160 dintre ele apartinand NASA. Romanul a fost extradat din Columbia, unde a fost arestat anul trecut, in baza unui mandat Interpol. Anterior, in 2012, el fusese arestat si in Romania, dar a fost eliberat pe cautiune.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Paunescu a colaborat cu Nikita Kuzmin, un rus care a contribuit la crearea Gozi. In 2011, rusul a pledat vinovat si a incheiat un acord de colaborare cu anchetatorii americani.

Troianul Gozi era trimis prin e-mail, sub forma unui atasament. Odata deschis, se infiltra in computer. Au fost infectate computerele unor mari companii si entitati guvernamentale. Astfel, hackerii aveau acces la informatii si la date bancare, inclusiv la parole si documente de identificare.

Au fost afectate computere din toata lumea, dar cele mai multe in Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franta, Finlanda, Italia si Turcia. Printre victime se numara companii multinationale, banci si institutii de prestigiu, NASA, de exemplu.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.