.

Hackerii opresc productia la fabricile Norsk Hydro

Distribuie prietenilor tai!

Norsk Hydro, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din lume, a fost tinta unui atac cibernetic de mari proportii. Hackerii au patruns in sistemul informatic, iar combinatele Norsk Hydro din mai multe tari au fost nevoite sa treaca pe modul manual, la instalatiile care proceseaza aluminiu topit, si care trebuie sa functioneza 24 de ore din 24.

Nu au fost afectate doar fabricile din Norvegia, ci si sucursalele din Qatar si Brazilia. Actiunile Norsk Hydro si-au pierdut din valoare la bursa, iar pretul aluminiului a crescut din cauza acestui atac. Hackerii au anuntat ca vor bani pentru a debloca sistemul. Norsk Hydro afirma ca astfel de atacuri cibernetice au mai avut loc, dar recunoaste ca cel de acum este cel mai grav.

Compania norvegiana este prezenta in peste 50 de tari, intre care si Romania.

Sistemul informatic al Norsk Hydro a fost infectat din Statele Unite, a declarat un purtator de cuvant al companiei, care a precizat ca nu exista intentia de a plati rascumpararea. Activitatea fabricantului de aluminiu ar fi fost blocata, se pare, de LockerGoga, un criptovirus care incarca fisierul infectat, trimis printr-un atasament la e-mail.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.