.

Guvernul vrea Muzeu al Holocaustului în curte la Antipa

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Conducerea Muzeul „Grigore Antipa” din București a primit Ministerului Culturii și Identității Naționale de a da răspuns unei solicitări venite de la Secretariatul General al Guvernului privind cedarea a 5.300 de metri pătrați din parcul instituției. Acolo ar urma să fie ridicat o altă construcţie, şi anume Muzeul Holocaustului. Potrivit mai multor publicaţii, Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel ar fi cerut Guvernului să-i cedeze terenul din parcul Muzeului Antipa, situat în centrul Capitalei, vis-a-vis de clădirea guvernului.

Potrivit solicitării semnate de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, Institutul Elie Wiesel vrea să preia „administrarea unei părți de teren aferentă Muzeului Național de Istorie Naturală <<Grigore Antipa>>, aflată în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale, în vederea edificării Muzeului Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România”.

Acum trei luni, Consiliul General al Bucureștiului a respins un proiect de hotărîre prin care Palatul Dacia, clădire de patrimoniu situată în Centrul Vechi al cCapitalei, urma să fie trecut în administrarea Institutului Elie Wiesel pentru amenajarea acestui muzeu.

Interesant:   Noi dezvaluiri despre varianta Mu

Într-un comunicat remis presei, conducerea Muzeului Antipa a anunțat că se opune acestui demers și a adăugat că „păstrarea intactă a suprafaței de teren ce aparține muzeului este de o importanță capitală”.

Administratorul instituției, Luis Ovidiu Popa, a fost invitat la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru a semna un plan de dezlipire a terenului pe care Muzeul Antipa îl are în administrare, dezlipire pe care nu a solicitat-o şi despre care nu fusese informat.

Muzeul a insistat să se opună față de ideea înstrăinării a 45% din suprafața liberă de construcții a instituției, mai ales că această clădire este monument istoric.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.