.

Guvernul va da OUG pentru scoaterea UBER in afara legii

Distribuie prietenilor tai!

Se pare ca la Ministerul Dezvoltarii se pregateste un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care urmeaza ca renumitele aplicatii de transport persoane, Uber si Taxify sa fie scoase in afara legii. Mai exact, prin aceasta ordonanta se pare ca ori de cate ori un sofer va fi prins ca face transport de persoane pe vreuna din cele doua aplicatii, acesta urmeaza a fi amendat, de fiecare data. Se pare ca in aceste momente Ordonanta este in dezbatere publica la Ministerul Dezvoltarii, fiind doar o chestiune de timp pana cand va intra intr-o sedinta de Guvern, fiind destul de posibil ca aceasta sa fie adoptata chiar in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

Amenzile ce urmeaza a fi aplicate celor ce vor continua sa faca transport de persoane si dupa ce ordonanta va fi adoptata, urmeaza a fi intre 1.000 si 5.000 de lei.

De asemenea, ne amintim ca in urma cu doua saptamani, mii de taximetristi au blocat una din cele mai mari zone ale Capitalei, respectiv zona Pietei Victoria, taximetristii avand programat un protest si pentru acest weekend, insa se pare ca primul protest i-a facut pe reprezentantii Guvernului sa ia masuri, masura ce deja se cunoaste – proiect de OUG pentru scoaterea Uber si Taxify in afara legii. Acum probabil se intelege de ce taximetristii au renuntat la protestul din acest weekend.

Interesant:   România intră în spațiul Schengen

In acelasi timp, ne amintim ca anul trecut s-a mai incercat o data interzicerea Uber si Taxify doar in Capitala, insa pana la urma s-a renuntat la aceasta idee, datorita presiunii opozitiei din CGMB. Iata ca in cele din urma, masura urmeaza a fi luata in toata tara, prin Guvernul Romaniei.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.