.

Guvernul Pavel Filip anunta mutarea ambasadei la Ierusalim

Distribuie prietenilor tai!

Unul din cele doua guverne de la Chisinau, mai exact cel condus de Pavel Filip – Partidul Democrat, al oligarhului Vladimir Plahotniuc – a decis mutarea ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim. Filip a convocat guvernul, intr-o sedinta pe nepusa masa, si, in aceeasi zi, a avut sedinta si guvernul condus de Maia Sandu – format din fortele pro-europene si din socialistii lui Igor Dodon. Cele doua guverne se acuza reciproc de uzurparea puterii.

“Astazi am decis transferarea ambasadei Republicii Moldova in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Era un angajament care trebuia demult concretizat, pentru a ne sustine aliatii” – scrie Pavel Filip, intr-o postare pe reteaua de socializare Twitter.

In pofida entuziasmului unora, in privinta anuntului referitor la mutarea ambasadei, analistii atrag atentia ca guvernul condus de Maia Sandu ar fi cel legitim, pentru ca e recunoscut de cancelariile occidentale, in timp ce guvernul Filip ar fi ilegitim.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

De altfel, Nicu Popescu, ministru de externe si al afacerilor europene in cabinetul Sandu, anunta marti ca este in dialog permanent cu reprezentanti ai Uniunii Europene si ai Romaniei.

De asemenea, guvernul Filip a aprobat si acordul de vanzare a terenului pentru construirea unei noi ambasade a Statelor Unite la Chisinau. Este vorba despre fostul Stadion Republican din Chisinau, a carui vanzare mai fusese odata aprobata de guvern, dar respinsa in Parlament.

Manuela

sursa foto: facebook Pavel Filip

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.