.

Guvernul a adoptat o OUG pe Justitie! Vezi cat de grava e

Distribuie prietenilor tai!

Marti, imediat dupa sedinta de Guvern, la declaratii alaturi de purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a sosit si Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care ne-a instiintat ca pe langa Ordonanta de Urgenta cu privire la procedura de selectie a procurorului-sef pentru Parchetul European, Executivul a mai adoptat o Ordonanta de Urgenta ce modifica toate Legile Justitiei.

Una dintre cele mai importante modificari aduse prin OUG Legilor Justitiei este aceea ca li se permite judecatorilor ce anterior au fost procurori sa poata candida la functii inalte precum cea de procuror general, sef la DNA sau la DIICOT. O alta modificare se refera la interimatul functiilor. Mai exact, interimatul la o institutie nu mai poate depasi 45 de zile, iar daca se va depasi termenul de 45 de zile institutia va ramane fara sef, deci intr-un blocaj total. De altfel, avizul obligatoriu se muta de la sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii catre plenul acestei institutii, plen controlat in intregime de Lia Savonea, cunoscuta pentru relatiile cu membrii marcanti din Partidul Social Democrat.

Interesant:   Oare acesta e postul vizat de Iohannis?

Probabil cea mai importanta modificare adusa prin OUG se refera la deja renumita sectie speciala de investigare a infractiunilor din Justitie. Astfel, noua sectie din cadrul Parchetului General iese de sub autoritatea Procurorului General, devenind o institutie aproape independenta, astfel ca Augustin Lazar nu va mai putea infirma urmarirea penala in cazul in care considera probele nelegale.

Inca un lucru important de mentionat este ca Ordonanta a fost adoptata tacit, aceasta nefiind pusa pe ordinea de zi a Guvernului, si nu a fost anuntata nici de catre prim-ministrul Viorica Dancila. De altfel, Ordonanta a fost trimisa luni seara catre CSM care nu a acordat avizul consultativ.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.