.

Grecia si Israel dau tonul privilegiilor pentru vaccinati

Distribuie prietenilor tai!

Premierul israelian si seful guvernului grec au incheiat un acord prin care cetatenii vaccinati anti COVID vor putea sa calatoreasca fara restrictii in cele doua tari.

Potrivit acordului, turistii israelieni vor putea veni in Grecia fara conditii si fara carantina, daca dovedesc ca s-au vaccinat cu ambele doze. Si grecii vaccinati cu ambele doze vor putea intra in Israel fara test COVID, fara carantina si fara alte restrictii. Premierul israelian, Beniamin Netanyahu, a anuntat ca imediat dupa ce se reiau zborurile, pe 20 februarie, va fi emis un asa-numit pasaport verde pentru cetatenii vaccinati. Seful guvernului elen, Kyriakos Mitsotakis, a declarat, la semnarea acordului, ca Grecia doreste incheierea unor astfel de intelegeri si era firesc ca Israelul sa fie prima tara, tinand cont ca israelienii sunt pe primul loc in lume la capitolul vaccinari.

“Mergeti sa va vaccinati. Vaccinul e eficace. Daca va vaccinati, vom putea renunta treptat la restrictii si, in mod prudent, ne vom putea deschide economia” – a declarat premierul Netanyahu.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Grecia, cea mai vocala tara din UE in materie de pasapoarte de vaccinare

Guvernul elen incearca sa convinga tarile Uniunii Europene sa aprobe un certificat de vaccinare la nivel european. Spera ca astfel turismul, grav lovit de pandemie, va incepe sa isi revina. De altfel, Grecia e in tratative si cu Marea Britanie pentru a incheia un acord similar celui cu Israelul. Dar in randul tarilor Uniunii Europene nu exista, deocamdata, un punct de vedere comune. Unele state au rezerve in a impune pasaportul de vaccinare. Deocamdata, tarile baltice, Polonia, Ungaria, Danemarca si Suedia sunt cele mai avansate in punerea la punct a unui astfel de document digital care sa ateste vaccinarea anti COVID.

Tur operatorii din Grecia spera ca vaccinarea rapida si introducerea pasaportului de vaccinare vor ajuta la relansarea sectorului turistic. De un an de zile, cei care au nave de croaziera someaza. Ei spun ca si daca ar salva jumatate din viitorul sezon estival, tot ar fi bine.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.