.

Alarma falsa: suspectul de variola maimutei are varicela

Distribuie prietenilor tai!

Potrivit presei elene, primul caz suspect de variola maimutei, depistat în Grecia, e un roman care traieste in Marea Britanie. Rezultatele analizelor arata insa ca tanarul are varicela. 

Suspiciunea de variola a maimutei nu s-a confirmat. Au venit rezultatele de laborator, iar acestea arata ca tanarul – un roman stabilit la Londra – are varicela. El si partenera sa de calatorie se afla in spital, in izolare. Barbatul, in varsta de 29 de ani, are febra si eruptii cutanate pe tot corpul. Primele simptome i-au aparut joi. Tanarul a mers la un spital din Kefalonia. Partenera lui nu are simptome, deocamdata.

Primele informatii, in urma examinarilor medicale, aratau o suspiciune ridicata de variola a maimutei, infirmata astazi de rezultatele analizelor.

Mai multe tari occidentale, printre care Franta, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania sau Suedia au identificat cazuri de variola a maimutei. Este o boala rara, al carei agent patogen poate fi transmis de la animale la om si invers. Simptomele sale seamană, dar in forma mai putin severa, cu cele observate in trecut la subiectii cu variola: febra, cefalee, dureri musculare, dureri de spate, in primele cinci zile. Apoi apar eruptii cutanate, leziuni, pustule si în final cruste.

Interesant:   Olanda își cere scuze pentru masacrul de la Srebrenița

Nu există tratament pentru aceasta boala care, de obicei, se vindeca spontan si ale carei simptome dureaza intre 14 si 21 de zile.

Cazurile grave apar mai frecvent la copii si sunt legate de gradul de expunere la virus, de starea de sanatate a pacientului si de severitatea complicatiilor. Potrivit specialistilor, rata mortalitatii variaza, dar  a ramas sub 10 la suta in toate cazurile documentate, in principal la copiii mici.

Transmiterea de la om la om poate rezulta din contactul apropiat cu secretiile infectate ale cailor respiratorii, cu leziuni ale pielii unei persoane infectate sau cu obiecte contaminate recent cu lichide biologice sau materii provenind din leziunile unui pacientului.

Majoritatea celor mai recente cazuri din tarile occidentale au fost în randul barbatilor avand relatii sexuale cu barbati, precizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii – OMS.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.