.

Grecia organizează alegeri generale în primăvară

Distribuie prietenilor tai!

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat sâmbătă organizarea de alegeri generale la primăvară, în timp ce principalul partid de opoziţie din această ţară face presiuni pentru alegeri anticipate, informează AFP.

Înainte de aceasta, surse guvernamentale au evocat organizarea de alegeri începând cu aprilie, data limită fiind sfârşitul lui iunie-începutul lui iulie.

“Alegerile vor avea loc la primăvară şi ele vor avea loc într-un moment când noi ne vom apropia practic de sfârşitul mandatului de patru ani”, a subliniat Kyriakos Mitsotakis în timpul unei conferinţe de presă la Alexandroupoli, în nord-estul Greciei.

Partidele de opoziţie din Grecia fac de la sfârşitul verii trecute presiuni asupra guvernului pentru a cere demisia lui Kyriakos Mitsotakis şi organizarea de alegeri anticipate, în urma scandalului privind interceptările telefonice, scandal ce a lovit puternic în guvernul conservator.

Kyriakos Mitsotakis, care a admis supravegherea liderului partidului socialist grec (Pasok-Kinal), Nikos Androulakis, de către serviciile de informaţi EYP, a dezminţit în mai multe rânduri faptul că s-a recurs la softul ilegal Predator şi a trimis dosarul în justiţie.

Interesant:   Ample demonstratii la Chisinau

Opoziţia de stânga îi acuză pe conservatori şi mai ales pe premier că vor să “acopere acest scandal”, cu atât mai mult cu cât serviciile de informaţii fuseseră plasate sub egida lui după alegerea sa ca premier, în iulie 2019.

Alexis Tsipras, liderul principalului partid de opoziţie, i-a cerut în mod ferm premierului să demisioneze, în timpul unor dezbateri parlamentare furtunoase.

Sondaje recente au arătat că partidul puterii, Noua Democraţie, are un avans de circa 8% în faţa partidului Syriza.

Însă cu un scrutin proporţional şi “pe baza sondajelor publicate până acum, nu este improbabil ca guvernul să fie un guvern de coaliţie”, rezumă Nikos Demertzis, profesor de sociologie politică şi de comunicare din cadrul Universităţii EKPA.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.