.

Grecia nu mai primeste romani, daca nu au test COVID negativ

Distribuie prietenilor tai!

Masuri drastice in Grecia pentru a opri raspandirea coronavirusului, dupa cresterea numarului de cazuri in nord, la frontiera cu Bulgaria, pe unde intra turistii. Ca sa fie primiti in tara, ei vor trebui sa faca dovada ca au fost testati COVID si ca rezultatul e negativ.  

Decizia anuntata de autoritatile elene intra in vigoare marti, 14 iulie, la ora 6.00. Din acel moment, turistii romani nu mai pot intra pe teritoriul Greciei, prin punctul Kulata-Promahonas, de la granita cu Bulgaria (singurul deschis) decat daca si-au facut testul COVID inainte de plecare si daca rezultatul e negativ.

Purtatorul de cuvant al guvernului de la Atena a precizat : “Am decis luarea unor masuri pentru cetatenii tarilor vecine care vin pe cale terestra. Toate persoanele care vor intra, incepand de marti, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui sa prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore inainte de ajungerea in Grecia.”

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form) ramane in vigoare, iar acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore inainte de sosirea in Republica Elena.

Interesant:   România intră în spațiul Schengen

29 de turisti din Bulgaria si Romania depistati pozitivi, intr-o singura zi

Vineri, 29 de turisti din Bulgaria si România au fost depistati ca fiind infectati cu noul coronavirus la punctul vamal Promahonas.

In ultimele 24 de ore, Grecia a raportat 50 de noi cazuri de imbolnavire. Mai mult de jumatate dintre infectati au fost depistati la granita terestra cu Bulgaria. Autoritatile elene se asteapta la un adevarat asalt la frontiera, in acest weekend, cu numerosi turisti incercand sa intre inainte de data de intrare in vigoare a noii masuri.

Manuela

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.