.

Gigantul Intel, victima a unui furt de date de proportii

Distribuie prietenilor tai!

Corporatia californiana a constatat ca pe diverse platforme de mesagerie si site-uri de schimburi de date sunt vehiculate documente interne ale companiei, in total numai putin de 20 de gigabiti.

Intel nu a reusit, deocamdata, sa faca lumina in acest furt de date. Se pare ca e vorba de informatii de la Centrul pentru Resurse si Design, unde sunt date referitoare la clienti si parteneri. Nu e un atac informatic, au tinut sa precizeze cei de la Intel, ci de un furt de date de la cineva care avea acces la server, probabil cineva din afara, un colaborator. Purtatorul de cuvant al Intel a declarat ca, probabil, o persoana care avea acces la aceste date le-a descarcat si le-a facut publice. De altfel, daca ar fi mana hackerilor, s-ar fi cerut o recompensa.

O parte din informatii au fost postate pe un canal de pe platforma Telegram. Fisierele contin manuale de pregatire si multe documente tehnice referitoare la kit-urile de dezvoltare pentru software si firware, coduri sursa, Sunt si cateva coduri de initializare avand legatura cu Intel BIOS. Intel precizeaza ca nu au fost sustrase informatii confidentiale ori personale referitoare la angajati sau clienti.

Interesant:   Premiera istorica: Elon Musk anunta primul implant in creierul uman

Expertii in crime cibernetice sunt de parere ca Intel nu si-a luat suficiente masuri de protectie in privinta accesului la baza de date, fara sa existe o segmentare drastica.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.