.

Germanii vor plati o mie de euro in plus pentru energie

Distribuie prietenilor tai!

Gospodariile din Germania vor plati o nouă taxa pe energie de la toamna; concret, vor plati cu aproximativ  1.000 de euro pe an in plus, ca urmare a deciziei Rusiei de a reduce livrarile de gaze.

Noua taxa se va aplica incepand cu 1 octombrie si ii va ajuta pe furnizori sa faca fata costurilor explozive la importurile de gaze. Fara aceasta taxa suplimentara, unii furnizori ar putea intra in faliment, precizeaza autoritatile germane.

Germania a incercat sa evite situatia in care consumatorii sunt cei care platesc pentru cresterea costurilor la energia. Insa presiunile cu care se confrunta companiile de utilitati au fortat guvernul de la Berlin sa isi schimbe abordarea. E tot mai probabil ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, sa opreasca total livrarile de gaze. Noua taxa ramane in vigoare pana in septembrie, 2024. Pana atunci, importatorii de gaze vor trebui sa suporte singuri cresterea costurilor.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

“Provocarile cu care ne confruntam sunt enorme si afecteaza zone semnificative ale economiei si societatii. Nu le putem depasi decat impreuna. A fost o decizie grea, dar importanta pentru stabilizarea pietei de energie” – a declarat ministrul german al Economiei, Robert Habeck.

Valoarea noii taxe ar putea varia intre 1,5 si 5 eurocenţi pe kilowat ora, ceea ce ar insemna o suma suplimentara de aproximativ 1.000 de euro pe an in facturile la gaze pentru o familie de patru persoane.

Asa-numitul mecanism de ajustare a preturilor va afecta atat gospodariile cat si consumatorii industriali.

Recent, grupul rus Gazprom a redus livrarile de gaze prin conducta Nord Stream 1 pana la 20 la suta din capacitatea conductei.

Rationalizarea gazului in Germania ?

Mai multi experti sunt de parere ca masura rationalizarii gazului va fi inevitabila la iarna. Problema este cine va avea de suferit ? Industria sau gospodariile ? Ministrul economiei declara acum cateva saptamani ca gospodariile nu vor fi afectate sau vor fi afectate ultimele de eventuale masuri de rationalizare si ca, in primul rand, companiile industriale vor fi supuse rationalizarii consumului de gaze. Acum insa, el pare sa se fi razgandit si a lasat sa se inteleaga faptul ca si consumatorii casnici vor fi afectati printre primii de rationalizarea gazului.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.