.

Germania, umilita de publicarea unei discutii secrete intre militari

Distribuie prietenilor tai!

Interceptarea discutiei a fost posibila intrucat unul dintre participanti – un ofiter cu grad inalt din armata germana – s-a logat dintr-o camera de hotel din Singapore, folosind o linie telefonica obisnuita.

Acum, Germania incearca sa-si spele reputatia, iar ministrul Apararii, Boris Pistorius, afirma ca e un incident izolat. Si, culmea, da vina pe rusi, desi recunoaste ca e o neglijenta a armatei germane.

38 de minute de discutii top secret

Canalul rus de televiziune, Russia Today, a prezentat detalii despre o convorbire telefonica de 38 de minute dintre cativa ofiteri germani de rang inalt – intre ei si seful fortelor aeriene – care discutau despre eventuala trimitere de rachete cu raza lunga de actiune – Taurus – in Ucraina. Interceptarea convorbirii a fost posibila intrucat unul dintre participanti s-a logat pe platforma de discutii WebEx – un sistem sofisticat, super protejat – dintr-o camera de hotel din Singapore, folosind o linie telefonica obisnuita. WebEx, program de comunicatii pus la punct de compania americana Cisco, asigura comunicatii protejate. Insa daca un participant se logheaza de pe o linie telefonica fixa – asa cum a fost cazul ofiterului german, cazat intr-un hotel din Singapore – si nu de pe aplicatia speciala, atunci codificarea mesajelor nu e garantata.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

La un moment dat, unul dintre vorbitori a intrebat daca rachetele Taurus pot ajunge pana la “pod”, probabil fiind vorba despre podul Kerch, din Crimeea, mandria lui Putin si scena unui atac pus la cale de ucraineni (singuri ?) acum 2 ani.

Moscova jubileaza

Incidentul a dat apa la moara Kremlinului. Rusii afirma ca e inca o dovada ca Occidentul e implicat profund in razboiul din Ucraina. Autenticitatea discutiei a fost recunoscuta de Germania. Cu toate acestea, ministrul Apararii, Pistorius, afirma ca publicarea ei face parte dintr-un razboi hibrid informational dus de Moscova.

MM

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.