.

Germania testeaza saptamana de lucru de patru zile

Distribuie prietenilor tai!

De la 1 februarie, 2024, sute de muncitori din Germania vor trece la saptamana de lucru de patru ore. Este un program pilot pentru a stabili impactul weekend-ului lung. Si in Bahrain, parlamentarii au prezentat o propunere pentru weekend-ul de trei zile, in loc de doua.

In Germania, 45 de firme, din toata tara, iau parte la programul pilot si vor lucra doar patru zile pe saptamana. Scopul este de a analiza impactul weekend-ului de trei zile asupra angajatilor. Se prespune ca vor fi mai fericiti, mai sanatosi, mai productivi. Dar dincolo de presupuneri, se asteapta rezultatele concrete ale studiului.

Potrivit organizatiei non-profit care a fost varful de lance al acestei initiative, precizeaza ca anajatii vor primi acelasi salariu ca la munca de 5 zile sapamanal. Programul pilot va dura o jumatate de an.

Pe langa cresterea productivitatii, se crede ca angajatii isi vor lua mai putine zile libere, pentru ca vor fi mai putin stresati si obositi. O saptamana mai scurta de lucru ar putea atrage si mai multa forta de munca in Germania, tara care se confrunta cu lipsa muncitorilor calificati, mai ales in sectoarele care se bucura de dezvoltare accentuata. Pe fondul acestei lipse, angajatii cer salarii mai bune si program de lucru mai flexibil.

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

Bahrain, scurtarea saptamanii de lucru dezbatuta in parlament

In Bahrain, tara musulmana, zilele de weekend sunt, in prezent, vineri si sambata, vinerea fiind zi de rugaciune. Potrivit unui proiect de lege depus de un grup de parlamentari, weekendul ar urma sa includa si ziua de duminica.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.