.

Germania promite sisteme antiaeriene Ucrainei

Distribuie prietenilor tai!

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că prioritatea Germaniei în ajutorul pe care îl acordă Ucrainei ar trebui să vizeze sprijinirea apărării de raidurile aeriene ruseşti asupra oraşelor sale şi reconstrucţia infrastructurii, informează Reuters.

Într-un interviu acordat reţelei editoriale RND, cancelarul german a spus că Europa ar trebui să se pregătească să primească mai mulţi refugiaţi din Ucraina.

“Rusia bombardează infrastructura energetică a Ucrainei. Rusia vrea să se asigure că oamenii din Ucraina nu pot supravieţui frigului iernii”.”În acest moment discutăm cu multe companii germane despre ce pot face pentru a contracara această distrugere”, a declarat Olaf Scholz.

Sistemele de apărare aeriană pe care Germania le-a trimis Ucrainei au jucat până acum un rol cheie în a reduce amploarea distrugerilor, dar Germania va colabora cu parteneri pentru a trimite mai multe astfel de sisteme, a adăugat el.

Anterior, cancelarul Olaf Scholz a convenit într-o convorbire telefonică cu preşedintele Volodimir Zelenski că Germania va continua să trimită Ucrainei sisteme de apărare aeriană.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Cancelarul german a afirmat totodată că este convins că, indiferent de eforturile diplomatice ale liderilor occidentali de a evita acest război în perioada premergătoare invaziei din februarie, preşedintele Vladimir Putin era setat de mult timp să acţioneze pe această traiectorie.

“Sunt convins că Putin a decis asupra acestui război în urmă cu doi ani”, a spus el.”Am văzut cum au consolidate trupele… Am sperat că sunt doar gesturi de ameninţare, dar nu a fost aşa: a fost un război îndelung planificat”.

Comisia Europeană, alături de ţările vecine Ucrainei, inclusiv România, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Grupul Băncii Mondiale au publicat vineri o declaraţie comună conform căreia au mobilizat un miliard de euro pentru culoarele de solidaritate, în vederea sporirii securităţii alimentare la nivel mondial şi asigurării unor resurse vitale pentru economia Ucrainei.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.