.

Germania primește gaz din Franța

Distribuie prietenilor tai!

Germania a primit joi primele livrări directe de gaz din Franţa, printr-o conductă, conform unui acord menit să ajute ambele ţări să facă faţă actualelor probleme de aprovizionare cu energie, a anunţat compania care gestionează reţeaua de transport de gaze din Franţa, GRTgaz, transmite Reuters.

Franţa, care este mai puţin expusă la importurile ruseşti decât vecina sa, majoritatea necesarului său de gaze fiind asigurat de Norvegia şi prin livrări de gaze naturale lichefiate (GNL), va livra iniţial 31 GWh pe zi, folosind o conductă din regiunea Moselle, în timp ce capacitatea maximă este de 100 GWh/zi, a precizat GRTgaz.

Deşi noile fluxuri, chiar la capacitate maximă, reprezintă mai puţin de 2% din necesarul zilnic al Germaniei, livrările directe din Franţa erau aşteptate cu nerăbdare, în condiţiile în care autorităţile de la Berlin se grăbesc să găsească surse alternative, pentru a evita prăbuşirea industriei.

Conform acordului încheiat de cele mai mari două economii ale zonei euro, Germania s-a angajat să furnizeze Franţei electricitate suplimentară dacă va fi necesar.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

Şeful GRTgaz,Thierry Trouve, le-a spus jurnaliştilor că nu poate estima când va fi atinsă capacitatea maximă de livrare de 100 GWh/zi.

Rata inflaţiei în Germania a atins în septembrie un nou nivel record, în urma majorării preţurilor la energie şi alimente, arată datele Oficiului federal de statistică (Destatis), transmite DPA.

După un indicator armonizat utilizat la nivelul Uniunii Europene, preţurile de consum din Germania au crescut în septembrie cu 10,9% în ritm anual, de la un nivel de 8,8% în august. Nivelul inflaţiei în cea mai mare economie europeană este în line cu estimările analiştilor. Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) se aşteaptă ca indicele inflaţiei să rămână peste 10% în următoarele luni.

Şi în zona euro rata anuală a inflaţiei a ajuns în septembrie la nivelul record de 10%.

Conform Destatis, indicele anual al preţurilor de consum în Germania a urcat de la 7,9% în august la 10% în septembrie, ajungând la cel mai ridicat nivel de la reunificarea ţării.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.