.

Germania oprește energia nucleară în aprilie

Distribuie prietenilor tai!

Guvernul german îşi menţine obiectivul de a ”opri energia nucleară” începând din 15 aprilie, când vor fi deconectate ultimele trei centrale, după ce în 2022 a fost aprobată o amânare cu trei luni şi jumătate a calendarului prevăzut iniţial pentru “a spune adio” acestei surse de energie, relatează agenţia EFE.

Ministrul Mediului, Steffi Lemke, a precizat, în declaraţiile pentru grupul media “Mediengruppe”, că nu va fi o nouă prelungire sau situaţie de rezervă pentru aceste centrale şi că aprovizionarea cu energie este garantată.

“Riscurile legate de energia nucleară sunt incontrolabile”, a spus ministrul, în opinia căreia situaţia aprovizionării cu energie a Germaniei este mai bună decât în alte ţări vecine, mai dependente de centralele nucleare.

“Pariul pe dezvoltarea regenerabilelor va fi, pe termen lung, cea mai bună modalitate pentru a garanta o stabilitate a preţurilor în sector”, a subliniat ea.

Iniţial, renunţarea la energia nucleară ar fi trebuit să aibă loc în 31 decembrie 2022, data prevăzută pentru dezactivarea ultimelor trei centrale.

Interesant:   5 prevederi pe care angajatorii trebuie să le includă în contractul individual de muncă

Însă, în octombrie 2022 a fost aprobată o prelungire a termenului pentru a garanta aprovizionarea în contextul crizei energetice, precipitate de războiul din Ucraina. Decizia a fost luată de cancelarul Olaff Scholz, văzând că partenerii liberali şi verzi nu ajung la un acord în acest sens.

Scholz s-a folosit de competenţele sale speciale şi a cerut celor trei ministere implicate – al Economiei şi Protecţiei Climatice şi Mediului, conduse de verzi şi al Finanţelor, condus de liberalul Christian Lindner- să elaboreze un nou act normativ pentru a începe procesul parlamentar corespunzător.

Decizia prevedea ca ultimele trei centrale – Isar 2 şi Neckar 2, în sudul ţării, şi Lingen, în centru- să fie deconectate din 15 aprilie 2023, ca soluţie de compromis la tensiunea menţinută de ministrul Economiei de la Verzi, Robert Habeck, şi ministrul Finanţelor, Christian Lindner, de la Liberali.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.