.

Germania a adoptat o noua lege a avorturilor

Distribuie prietenilor tai!

Parlamentul german a votat sa le permita doctorilor sa mentioneze daca au cereri de avorturi. In cadrul Parlamentului a avut o loc o revizuire a controversatei legi cu privire la avorturi. Era cunscuta sub Paragraful 219a. Prin intermediul acesteia, doctorii si spitalele pot mentiona pe siteuri daca au loc avorturi la cerere. Bineinteles ca au aparut pareri negative legat de aceasta lege controversata, iar organizatii care apara drepturile femeilor cer abrogarea in totalitate a legii.

Inainte de adoptarea acestei legi, doctorii nu aveau voie sa mentioneze ca urmeaza sa faca avorturi. Chiar daca de acum doctorii pot preciza ca urmeaza sa efectueze un avort, ei nu au voie sa dezvaluie oficial si metodele de avort pe care le utilizeaza, in functie de cerintele pacientelor.

Legea a trecut de Parlament cu 371 de voturi pentru si 277 impotriva. Compromisul facut de partidele din coalitia de guvernare nu a fost primit prea bine de organizatiile pentru drepturile femeilor, deoarece considera ca in prezent nu se asigura dreptul la informatie, in totalitate.

Interesant:   Cetatean roman, cercetat pentru tradare si spionaj in favoarea Rusiei

Partidul social-democratiilor germani ar fi dorit sa abroge aceasta lege, dar Uniunea Crestin Democrata s-a opus. O portita legala permite avorturile in Germania, desi pana in prezent nu exista o lege care sa faca aceasta practica legala in totalitate. Mai exact, din anul 1976 aceasta portita le permite medicilor sa faca avorturi fara sa riste inchisoarea. Chiar si asa, in prezent sunt multe spitale catolice in Germania in care nu se fac avorturi.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.