.

George Simion, noul presedinte AUR

Distribuie prietenilor tai!

La Congresul extraordinar al Aliantei Pentru Unirea Romanilor (AUR), George Simion a fost ales in functia de presedinte, cu o majoritate covarsitoare, 784 de voturi din 832.

Alegerea lui Simion nu este o surpriza, victoria sa era pe deplin previzibila. A obtinut voturile cu motiunea  „România bogată: creștină și democrată“.

„Multumesc celor care au facut un mare sacrificiu, acceptand invitatia noastră de a fi parte a echipei de conducere. Am vorbit in rezoluțiile pe care congresul le-a adoptat despre fratii nostri din Basarabia, despre securitatea energetica a țării, despre războiul din Ucraina, însă în interiorul țării avem un alt război care trebuie oprit de urgență: războiul româno-român. Trebuie sa facem pace între noi. Un alt război se poartă, de asemenea, împotriva întreprinzătorilor români” – a declarat presedintele AUR.

George Simion nu vrea sa candideze la prezidentiale

La Congres s-a stabilit ca, pentru viitoarele alegeri prezidentiale din Romania, candidatul AUR va fi ales prin vot deschis, pe model occidental. AUR anunta deschiderea unei serii de dezbateri prezidentiale cu toti care doresc sa se inscrie in competitie si intrunesc criteriile de eligibilitate si popularitate.

Interesant:   Klaus Iohannis la Summitul NATO, dupa cascadoria politica a candidaturii la sefia Aliantei

„Nu vreau sa fiu candidatul AUR la alegerile prezidentiale din 2024 pentru ca AUR, prin candidatul pe care il va sprijini, va trimite pe cineva in turul al doilea, impotriva candidatului sistemului. Vreau sa ma asigur ca vom trimite in turul al doilea, in 2024, pe omul care castiga aceste alegeri. Avem datoria de a ne inţelege locul si rostul nostru aici. Avem datoria de a impiedica AUR sa devina o alta forma de a capusa statul roman cu paraziti a caror singura calitate este ca sunt membri de partid. Avem datoria de a depolitiza instituţiile statului român, de a pune o ierarhie a valorilor în varful mesei, de a pune meritocratia în vârful mesei” – a explicat George Simion, vorbind despre faptul ca nu va candida la prezidentiale.

La Congres au fost adoptate cateva rezolutii, una dintre ele se refera la Independenta energetica a Romaniei si respingerea agresiunii Federatiei Ruse asupra Europei. AUR solicita tragerea la raspundere a celor care au provocat „majorarea artificiala a preţurilor la energie si gaze naturale”, revenirea, pe o perioada determinata, la piaţa reglementată, prin limitarea profitului intr-o marja definită prin lege.

Interesant:   Geoana, acuzat de plagiat

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.