.

Geoana, acuzat de plagiat

Distribuie prietenilor tai!

Mircea Geoana a intrat in colimatorul Emiliei Sercan, cunoscuta jurnalista de investigatii, care cerceteaza tezele de doctorat ale diversilor lideri si care a dezvaluit numeroase nereguli in tezele acestora.

Cu hastag-ul doctorinimpostura, ea a postat pe Facebook ceea ce a descoperit in legatura cu Mircea Geoană, personaj care odata plecat de la NATO, in octombrie, vrea sa revina pe scena politica. Si nu oricum, ci la Cotroceni. Inca nu si-a anuntat clar candidatura, dar despre ambitiile lui prezidentiale se vorbeste intens.

“A plagiat în teza de doctorat din președinții americani Bill Clinton și George W. Bush și a folosit o tehnică utilizată și de alți politicieni: plagiatul prin traducere.

Cel puțin 78 de pagini din cele 279, cât totalizează lucrarea, au conținut plagiat  preluat fără atribuire: text, grafice și tabele.

Și în anexele lucrării există conținut plagiat: la o verificare aleatorie, am descoperit în Anexa nr. 2 un număr de 9 pagini cu conținut plagiat.

Geoană și-a susținut teza la Academia de Studiii Economice (ASE) după 12 ani de la momentul în care a devenit doctorand, deși studiile durau, potrivit legii, 4 ani.

ASE, care i-a dat titlul de doctor în 2005, deși l-a înmatriculat în 1993, nu a reușit să explice cum a fost posibil ca Mircea Geoană să fie doctorand în toți acești ani și să nu fie exmatriculat” – a scris Emilia Sercan. Articolul integral se afla pe PressOne.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

Acum fix 9 ani, aminteste jurnalista, ea arunca pe piata o bomba care avea sa-l bulverseze pe Gabriel Oprea, personaj extrem de controversat si antipatizat, la vremea aceea prim-ministru interimar. Pe 1 iulie, 2015, Emilia Sercan dezvaluia ca teza lui Oprea era plagiata.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.