.

Gazprom Germania, salvata de guvern

Distribuie prietenilor tai!

Guvernul de la Berlin pregateste un pachet de masuri de miliarde de euro pentru Gazprom Germania, filiala Gazprom Rusia, abandonata de Moscova acum cateva luni.

Negocierile sunt avansate; e vorba de 5-10 miliarde de euro, iar acordul final ar putea avea loc saptamana aceasta. Banii vin de la KfW, institutie de creditare de stat. Interventia statului e necesara tinand cont de importanta Gazprom Germania si dificultatile actuale prin care trece. Dupa ce Gazprom Rusia a abandonat filiala sa germana, compania a fost preluata de o firma bavareza. Gazprom Germania opereaza in mai multe tari, dar se concentreaza pe comercializare, stocare si livrari. In prezent se confrunta cu greutati, intre care pastrarea clientilor, a partenerilor de afaceri si continuitate in activitate.

Gazprom Germania trebuie sa cumpere gaz pe piata spot pentru a-si onora obligatiile contractuale, dupa retragerea din vanzarile de gaz in Germania.

Gazprom Germania detine cateva depozite de gaz, inclusiv cel mai mare centru de stocare gaz din Germania. De asemenea, detine Wingas GmbH, care aprovizioneaza consumatori industriali majori. Compania are si o ramura de retail, care a asigurat o cincime din gazul comercial catre Marea Britanie, in 2020. De asemenea, compania este implicata in tranzactii cu gaz lichefiat, fiind un actor important pe piata energetica din Europa.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.