.

Gafă! Nike a lansat pantofi de sport pentru nostalgicii sclavagismului

Distribuie prietenilor tai!

Gafă imensă a producătorului american de echipament sportiv Nike. Compania americană a lansat, cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite, de pe 4 iulie, o serie de pantofi de sport cu un vechi steag american, din timpul Revoluției. Însă acest steag, cunoscut drept ”Betsy Ross”, este asociat adesea cu sclavagismul care funcționa la vremea aceea în Statele Unite. În urma scandalului pornit de mai mulți activiști, Nike a fost nevoită să scoată de la vânzare acest model și le-a cerut tuturor celor care au achiziționat astfel de pantofi să îi returneze pentru a primi alții în schimb sau contravaloarea în bani.

Nike a generat o serie de controverse anul trecut, când a lansat o campanie publicitară cu jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, unul dintre cei mai aprigi adversari ai președintelui Donald Trump din lumea sportului. Tot Kaepernick a fost însă cel care a distrus imaginea Nike după ce a avertizat că drapelul SUA de pe ghetele sport, pe care apare un cec format din 13 stele albe, evocă perioada sclavagismului. Vechiul drapel este utilizat în ultima perioadă de grupuri care susţin supremaţia rasei albe.
Decizia de retragere a modelelor controversate rămase la vânzare a dus la creșterea spectaculoasă a prețului acestora, de la 140 de dolari la aproape 2.000 de dolari perechea. Și acțiunile Nike au scăzut la bursă cu 3 procente, după anunțul privind retragerea acestui model de încălțăminte sport.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.