.

Gafă de 4 iulie! Trump a vorbit de aviația și aeroporturile din… 1775!

Distribuie prietenilor tai!

Președintele american Donald Trump a scos din bugetul federal aproape 3 milioane de dolari pentru a-și îndeplini o fantezie: o paradă militară de 4 iulie. Ideea i-a venit acum doi ani, când a asistat la parada militară la care a fost invitat la Paris, de către președintele Franței, Emmanuel Macron. Așa că Trump a adus tancuri și vehicule blindate pe străzile din Washington D.C., iar cerul a fost brăzdat de avioanele de luptă. Vorbind de avioane, Donald Trump a comis o gafă de care râd și preșcolarii. În discursul său cu ocazia Zilei Americii, liderul de la Casa Albă s-a referit la anul 1775, înainte de declararea Independenței, și a spus așa: “Armata noastră controla aerul, a asaltat meterezele, a cucerit aeroporturile, a făcut tot ceea ce trebuia făcut”, a declarat Donald Trump fără nici o urmă de ezitare, fără să se întrebe cine și pentru ce a construit aeroporturi care existau deja în 1775, în condițiile în care primul zbor cu avionul pe continentul american a fost cel al Fraților Wright, în 1903. Cei care îi iau apărarea președintelui american consideră că acesta a citit greșit textul aflat pe teleprompter, din cauza ploii torențiale care s-a abătut asupra Washingtonului.

Interesant:   Raportul european din 2024 privind drogurile oferă o imagine de ansamblu și o evaluare a situației drogurilor în Europa, precum și recomandări esențiale

Controversatul eveniment organizat la cererea lui Donald Trump s-a încheiat fără incidente majore, deși au fost unele proteste la adresa liderului de la Casa Albă, chiar în capitala federală, iar mai mulți activiști au incendiat steaguri ale Statelor Unite.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.