.

Gabriel Ţuţu, prietenul lui Virgil Popescu, a fost debarcat

Distribuie prietenilor tai!

Consiliul de Administratie al Romarm a decis revocarea din functie a directorului general al companiei, Gabriel Ţuţu, incepand cu data de 14 martie 2023.

Conform Directiei Nationale Anticoruptie, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, in perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, in calitate de director general al Romarm, cu incalcarea dispozitiilor legale, ar fi incheiat cu o asociere de firme din care facea parte si o societate controlata de Alexandru Piturca, in conditii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, doua contracte de achizitie publica ce vizau cumpararea a sapte utilaje neconforme de producere a mastilor de protectie.

In urma acestor banuieli, Consiliul de Administratie al Romarm a decis revocarea din functie a directorului general al companiei, Gabriel Ţuţu, incepând cu data de 14 martie 2023, data pana la care Tutu e in concediu de odihna.

 „Avand in vedere evolutia evenimentelor cu privire la situatia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligatii in cadrul masurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administratie al CN Romarm SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de director general al companiei, începand cu data de 14.03.2023. Pana la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurata de directorul economic” – precizeaza un comunicat Romarm.

Interesant:   Cade primul cap in scandalul Cherecheș

Potrivit unor surse de presa, Gabriel Tutu ar fi beneficiat de sustinerea ministrului Energiei, Virgil Popescu, atat la momentul numirii la conducerea Romarm, cat si pe toata perioada in care acesta si-a desfasurat mandatul.

Ministrul Economiei, Florin Spataru a declarat ca decizia privind demiterea lui Gabriel Ţuţu a fost luata dupa ce Parchetul a decis masuri suplimentare privind situatia juridica a acestuia.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.