.

Furtuni si inundatii in Europa

Distribuie prietenilor tai!

Slovenia, Austria si Ungaria au fost lovite de furtuni puternice, insotite de ploi diluviene, care au provocat inundatii de mari proportii.

O persoana a murit in Austria, in provincia Carinthia; un rau a iesit din matca, iar un ciclist din apropiere a fost luat de ape. Si in provincia austriaca Styria furtunile au facut prapad, avariind grav cladiri, sosele si culturi agricole.

Slovenia e tara cel mai rau lovit de vremea extrema din ultimele zile. Au avut loc inclusiv alunecari de teren cauzate de ploile torentiale, care nu dau semne sa se opreasca. Nici vantul violent nu da semne ca si-ar pierde din forta.

Localitatea Crna a fost pur si simplu izolata de apele revarsate si de alunecarile de teren. Armata a reusit sa ajunga in oras si a fost restabilit semnalul de telefonie mobila. Sute de oameni au fost evacuati, locuintele lor fiind in pericol din cauza alunecarilor de teren. “A fost aproape imposibil sa putem ajunge pe cale terestra. Cel mai mult am actionat cu elicopterele. Iar oamenii au fost evacuati cu elicopterele” – a declarat seful brigazii de interventii speciale din armata slovena.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Este cel mai mare dezastru natural din istoria recenta a Sloveniei. Guvernul promite ajutor tuturor celor afectati. “Din pacate, Slovenia se confrunta acum cu cel mai mare dezastru natural din istoria sa recenta. E o realitate. Pagubele sunt inimaginabile, practic, doua treimi din Slovenia sunt afectate intr-un fel sau altul, iar eforturile pentru revenirea la normal vor fi uriase” – a declarat Robert Golob, premierul sloven.

In Croatia, au fost luate masuri speciale pe mai multe rauri pe fondul cresterii nivelului apelor. Locuitorii din Zagreb se pare ca au scapat de viitura, insa situatia se mentine critica in zonele Veliko Gorica si Rugvica.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.