.

Franta si Marea Britanie incep sa relaxeze restrictiile

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Emmanuel Macron a anuntat ca sambata se redeschid o serie de magazine inchise acum o luna, iar de pe 15 decembrie vor fi permise deplasarile intre localitati.

Macron a rostit un discurs televizat, in care le-a spus francezilor ca varful celui de al doilea val al pandemiei a fost depasit. Prima etapa a relaxarii are loc sambata cand  se redeschid   magazinele mici, cum sunt librariile sau florariile; acestea vor avea program pana seara la 9. In schimb, barurile, restaurantele, salile de sport si discotecile vor ramane inchise, a precizat Macron. Barurile si restaurantele nu se redeschid, cel mai probabil, pana pe 20 ianuarie. Presedintele francez a atras atentia ca ridicarea unor restrictii privind calatoriile intre localitati, din 15 decembrie, va fi posibila daca numarul imbolnavirilor noi se mentine la maximum 5000 pe zi. “Francezii vor putea petrece alaturi de familie de sarbatori”. Interdictiile de circulatie de acum vor fi inlocuite cu restrictii doar pe timpul noptii, de la 21.00 la 07.00, cu exceptia Craciunului si a Revelionului.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

De asemenea, Macron a precizat ca vaccinul anti COVID, disponibil probabil de la sfarsitul lui decembrie sau inceputul lui ianuarie, nu va fi obligatoriu si va fi administrat persoanelor vulnerabile.

Usoara relaxare de sarbatori si in Marea Britanie

In preajma Craciunului, vor fi relaxate, pentru cateva zile, restrictiile anti-COVID, pentru a permite reuniunile de familie. Trei gospodarii diferite se vor putea reuni in acelasi loc, pe o perioada de cel mult cinci zile, intre 23 si 27 decembrie, iar familiile se vor putea deplasa in interiorul regatului. Guvernul britanic a declarat in repetate randuri ca cel mai probabil se va reveni la normalitate in preajma Pastelui, gratie vaccinurilor.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.