.

Franta intra in clubul tarilor care pot lansa drone de pe submarin

Distribuie prietenilor tai!

Fortele navale franceze au testat cu succes prima drona aeriana lansata de la bordul unui submarin nuclear. Pana acum, doar Statele Unite si Israel au in dotare vehicule aeriene fara pilot care pot fi lansate de la bordul unui submarin cu propulsie nucleara.

La proiect au colaborat Marina franceza, Naval Group si producătorul dronelor, Diodon, cu sediul la Toulouse. Incapsulata, drona este lansata la suprafata intr-o capsula, care apoi se deschide pentru a elibera drona.

Capsula este etansa. Drona se sprijina pe o structură gonflabila si este echipata cu senzori optici pentru fotografiere pe timp de zi si de noapte. Are o autonomie de aproximativ 30 de minute. Pentru a fi in contact cu submarinul, acesta trebuie sa aiba antena deasupra apei. Aparatul de zbor este pilotat de pe submarin si poate fi utilizata pentru a imbunatati informatiile primite de submarin despre ce se intampla in jur, atat ziua cat si noaptea. De asemenea, poate fi utilizata ca releu radio.

Interesant:   5 sfaturi cum sa alegi un telefon mobil bun in 2024

Submarinele ofera un urias avantaj strategic si tactic in adancurile apei, dar problema este ca “nu vad” decat pe o portiune limitata, atat cat se poate prin periscop. De aceea, pentru submarine, posibilitatea de a lansa drone, ramanand totusi ascuns privirilor, este un progres extraordinar.

In cazul submarinelor militare, apropierea de tinta sporeste riscul de a fi depistate. Datorita dronelor de acest tip, de care beneficiaza doar americanii si israelienii, si in curand si francezii, submarinele pot lovi tintele de la distanta mai mare, deci pot opera in conditii de siguranta mai mare.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.