.

Franta e in alerta terorista

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Emmanuel Macron a ordonat desfasurarea a inca 7000 de militari pentru a asigura securitatea pe strazile oraselor din Franta, la o zi dupa un atac islamist in care a murit un profesor si alte doua persoane au fost grav ranite.

Nivelul de alerta din Hexagon a fost ridicat. Un tanar de 20 de ani, de origine cecena, a injunghiat mortal un profesor. Martorii spun ca l-au auzit pe atacator strigand « Allahu Akbar! «. Inarmat cu doua cutite l-a atacat pe profesorul de limba franceza. Acesta a murit din cauza ranilor grave. Un paznic si un alt profesor sunt raniti. Atacul a avut loc la o scoala din orasul Arras, nordul Frantei.

Pana luni seara, cei 7000 de militari care se adauga patrulelor deja existente vor fi pe strazile oraselor franceze. in special in centrul oraselor mari si in zonele turistice aglomerate.

„Atacul de la liceu are legatura cu evenimentele din Israel si Gaza”, a declarat ministrul de interne al Frantei, Gerald Darmanin. In tot occidentul au fost luate masuri suplimentare de securitate, dupa ce gruparile islamiste au cerut musulmanilor sa iasa la lupta si sa atace nu doar Israelul, ci si tarile care sustin Israelul.

Interesant:   Americanii, mai dezbinati ca niciodata dupa verdictul primit de Trump

Cecenul atacator era cunoscut politiei

Teroristul are nationalitate rusa si este din Cecenia sau, potrivit altor surse, din Ingusetia. Acum mai multi ani urma sa fie expulzat din Franta, insa la apelul unor organizatii umanitare procesul de expulzare a fost amanat sine die. Este cunoscut politiei ca fiind membru activ al cercurilor islamiste. Fratele lui mai mare se afla in inchisoare pentru activitati teroriste. Profesorul care a murit a incercat sa tina piept atacatorului, in timp ce acesta s-a repezit la diverse persoane aflate intr-o parcare din fata scolii. Daca profesorul nu ar fi intervenit, numarul victimelor ar fi putut fi mai mare.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.