.

Franta a depasit pragul de 94.000 de noi cazuri COVID

Distribuie prietenilor tai!

Desi trei sferturi din populatie e vaccinata cu schema completa, Franta se confrunta cu un numar record de infectari. Au fost raportate 94.124 noi cazuri, mai multe ca niciodata, de la inceputul pandemiei.

Autoritatile franceze spun ca Hexagonul se afla in valul cinci al pandemiei si ca acesta e mai intens din cauza variantei Omicron. Franta nu s-a mai confruntat cu un numar asa de mare de imbolnaviri din noiembrie 2020, asadar de dinainte sa inceapa vaccinarea.

Presedintele Emmanuel Macron a convocat o reuniune de urgenta a guvernului; cabinetul se va intruni luni, pentru a discuta despre eventualele noi masuri in contextul exploziei de cazuri COVID.

Mutatia e mult mai contagioasa, dar provoaca forme mai blande de boala, spun cercetatori din intreaga lume. Omicron prezinta un risc mult mai mic de spitalizare – in jur de 45 la suta – comparativ cu riscul Delta.

Francezii iau farmaciile cu asalt

Numarul pacientilor de la terapie intensiva e in crestere, la fel si cel al spitalizarilor. Francezii au luat cu asalt farmaciile pentru a se testa inainte de mesele de Craciun in familie. Intr-o singura zi, laboratoarele au lucrat peste un milion de teste, mai multe ca niciodata. De altfel, platforma pe care se afiseaza rezultatele s-a blocat din cauza numarului mare de accesari, si a fost indisponibila o ora. 78 la suta dintre francezi au facut prima doza de vaccin anti COVID, in timp ce 73 la suta au schema completa de vaccinare. De asemenea, 30 la suta din populatia adulta a primit deja doza booster.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.