.

Frans Timmermans amenință PSD cu excluderea din familia socialistă europeană

Distribuie prietenilor tai!

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, candidatul socialiştilor europeni la postul de preşedinte al viitoarei Comisii Europene, a amenințat, într-un interviu acordat presei austriece, Partidul Social Democrat (PSD). Liderul socialist olandez a spus că “un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale” nu poate face parte din această familie politică europeană.

De asemenea, Frans Timmermans a precizat că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi va fi susţinută de o majoritate a Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Nu în ultimul rând, Timmermans a vorbit despre evenimentele din România – cu referire la punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi – ca fiind îngrijorătoare.

‘Noi am discutat deja personal la Madrid cu liderul PSD Liviu Dragnea, şeful PSE Serghei Stanişev, liderul grupului din PE, Udo Bullmann şi cu mine, şi i-am spus în mod explicit. Eu l-am întrebat: Vrei să mai fii membru al acestui partid? Atunci trebuie să respecţi regulile jocului. Pentru noi există limite. Un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale nu aparţine acestei familii’, a spus Frans Timmermans.
“Obiectivul meu este să devin preşedinte al Comisiei Europene”, a subliniat el și a spu că ‘pentru aceasta am nevoie de o majoritate în Parlamentul European. Aceasta încerc să o realizez cu partide progresiste şi cu un program pozitiv’.

Interesant:   Designul minimalist în camera copilului: Creează un spațiu calm și ordonat pentru concentrare și relaxare
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.