.

Francezii se pregatesc pentru posibile intreruperi de curent

Distribuie prietenilor tai!

Guvernul de la Paris a informat autoritatile locale din Hexagon ca, in aceasta iarna, ar putea avea loc intreruperi de curent.

Luna de risc ar putea fi ianuarie, dar nu sunt excluse intreruperi de curent chiar la inceput de decembrie. Daca temperaturile scad mult,  e posibil sa aiba loc o mini criza, de cateva zile. Aplicatia Ecowatt va emite un semnal luminos rosu, indiciu ca unii clienti vor fi suspendati din reteaua nationala de electricitate. Problema este ca sunt destul de putini francezi care folosesc aceasta aplicatie, deci ceilalti ar putea fi luati prin surprindere in cazul unei pene de curent.

Guvernul francez a trimis instructiuni autoritatilor locale, cu detalii legate de planul de actiune in caz de intreruperi in alimentarea cu electricitate. De asemenea, guvernul de la Paris cere prefecturilor si primariilor sa se asigure ca toate generatoarele de urgenta functioneaza.

Intreruperile planificate de curent nu vor afecta mai mult de 4 milioane de utilizatori, simultan si nu vor dura mai mult de 2 ore, da asigurari guvernul francez. In plus, aceste intreruperi vor fi anuntate cu o zi inainte.  Obiectivele esentiale, cum sunt spitalele, nu vor fi afectate. Iar scolile ar putea fi inchise in zilele in care nu exista suficienta energie electrica.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

La inceputul crizei gazelor, guvernul francez dadea asigurari ca nu vor fi probleme in alimentarea cu electricitate, tinand cont ca Franta nu e dependenta de gazul rusesc, iar energia nucleara reprezinta un segment important in productia de electricitate. Acum insa se pare ca situatia nu e chiar asa optimista cum se credea initial la Paris.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.