.

Fostul sef de la Renault-Nissan a fugit in Liban

Distribuie prietenilor tai!

Carlos Ghosn se afla in Japonia, unde era judecat pentru infractiuni financiare. Nu este clar cum a reusit sa ajunga in Liban.

Presa libaneza si un ziar francez au anuntat, citand surse anonime, ca Ghosn a sosit in Liban. Avocatul lui a refuzat sa faca vreun comentariu, dar un apropiat al fostului sef de la Renault-Nissan a confirmat ca Ghosn se afla deja la Beirut. El are cetatenie franceza si libaneza, dar nu se stie cum a reusit sa paraseasca Japonia, tinand cont ca era intr-un soi de arest la domiciliu si fiecare miscare ii era supravegheata.

Fost sef la Renault-Nissan, unul dintre cei mai influenti oameni din industria auto, Ghosn a fost arestat pe aeroportul din Tokyo la scurt timp dupa ce avionul sau particular a aterizat, pe 19 noiembrie, 2018. Impotriva lui au fost formulate patru capete de acuzare, pe care el le respinge. Unul dintre ele se refera la ascunderea unor venituri si adjudecarea unor bani in nume personal, prin plati la dealeri auto din Orientul Mijlociu.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

Nissan l-a demis pe Ghosn, dupa o ancheta interna care a scos la iveala nereguli financiare grave, de ordinul multor milioane de dolari. Ghosn lucra la Renault din 1996 si a reusit sa readuca marca franceza pe val in industria auto mondiala. Dupa alianta Renault cu Nissan, in 1999, Ghosn a reusit sa aplice in continuare reteta sucesului si a devenit un superstar in lumea business-ului din Japonia.

Cand a fost arestat, Ghosn a declarat ca e victima unei lovituri de palat si ii acuza pe fostii colegi de la Nissan ca i-au infipt cutitul in spate.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.