.

Fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, medicul Lucian Duță, s-a predat

Distribuie prietenilor tai!

El a fost condamnat la 6 ani inchisoare cu executare, pentru o mita de 6 milioane de euro. Duta s-a predat la sectia de politie a sectorului 2.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut condamnarea pronuntata de Tribunalul Bucuresti in noiembrie 2020. Fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu doar ca va face 6 ani de inchisoare, dar va ramane si fara 6.300.000 euro, suma ce va fi confiscata, intrucat la atat se ridica prejudiciul cauzat de actele sale de coruptie.

Lucian Duta, 52 de ani, fost lider PDL,  a fost trimis in judecata de DNA in decembrie 2018. A fost acuzat ca in perioada in care a fost presedinte CNAS (2010-2012) a pretins si a primit de la reprezentantii a doua firme de software un comision de 10 la suta din valoarea contractelor semnate. In total, Duță a primit 6.300.000 euro. Cinci milioane si jumatate de euro au fost primiti prin transferuri bancare si 800.000 in numerare. Banii au fost trimisi in contul unei companii offshore din Insulele Antile, care are conturi bancare deschise in Elvetia.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

“Avand in vedere decizia instantei, astazi, 25 iulie 2022, politiști din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, de 6 ani, pentru savarsirea in forma continuata a infractiunii de luare de mita, emis pe numele unui barbat de 52 de ani” – precizeaza politia.

O parte din banii primiti fostul sef CNAS sub forma de mita au fost pentru acordarea contractului pentru emiterea cardului national de sanatate.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.