.

Fostul preşedinte al Ucrainei, judecat pentru trădare! El e acuzat că a provocat un conflict cu Rusia

Distribuie prietenilor tai!

Acţiune controversată a Biroului de Stat pentru Investigaţii de la Kiev. Acesta a deschis un caz penal pe numele fostului preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko sub acuzaţia de înaltă trădare în legătură cu incidentul armat din Strâmtoarea Kerci, din 2018. Poroşenko este cercetat pentru că ar fi provocat Rusia la un conflict armat, în calitatea sa de şef al Forţelor Militare ale Ucrainei.

“La 21 mai, anchetatorii oficiului central al Biroului de Stat pentru Investigații au introdus în Registrul unificat al investigațiilor pre-procesuale informații privind posibilele infracţiuni comise de funcționari într-o poziție deosebit de responsabilă din autoritățile statului Ucrainei, în temeiul articolului 109 ( „Acțiuni care vizează violența sau răsturnarea ordinii constituționale sau a confiscării puterii de stat”), articolul 111 ( „Înaltă trădare” ) și articolul 426-1 („Depășirea de către un ofițer militar de putere sau autoritate competențe deja autorizate”) din Codul penal al Ucrainei. În acest sens a fost pornită o investigație preliminară”, se arată în actul de acuzare.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Cazul a fost deschis în urma unei plângeri a fostului şef adjunct al Administraţiei Prezidenţiale din timpul fostului preşedinte Viktor Ianukovici, avocatul Andrei Portnov. El a cerut justiţiei să deschisă un proces pe baza acţiunilor ilegale ale lui Petro Poroşenko în calitate de Comandant Suprem în timpul incidentului din Strâmtoarea Kerci, din 25 noiembrie 2018, când trei vase ucrainene au fost sechestrate cu tot cu marinari de către Marina rusă. Potrivit avocatului, acţiunile lui Poroşenko au fost menite deliberat pentru provocarea Federaţiei Ruse pentru a recurge la acţiuni represive şi posibil agresive, într-o situaţie deja extrem de tensionată, care a condus la pierderi în rândul Marinei ucrainene.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.