.

Fostul ministru Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate

Distribuie prietenilor tai!

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, cu 251 de voturi ‘pentru’ şi 25 ‘împotrivă’. Două voturi au fost anulate.

Luni seara, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil pentru ridicarea imunităţii parlamentare a fostului ministru al Agriculturii.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

“Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizează în referat.

Totodată, procurorul general a transmis şi dosarul în original.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a criticat, marţi, în plen, la dezbaterea cererii DNA de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, faptul că parlamentarii PSD l-au aplaudat cu mâinile ridicate pe fostul ministru al Agriculturii, iar liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat că aplauzele au fost pentru “excelentul” mandat de ministru al acestuia, dar şi pentru “atitudinea publică ireproşabilă de a demisiona”.

“Tocmai era să apreciez decenţa cu care fostul ministru şi-a depus demisia şi a cerut Parlamentului să voteze ‘pentru’, (…) până să văd acest spectacol. Mi s-a părut că aţi făcut un moment cu mai mare entuziasm decât Parteneriatul (cu SUA – n.r.) pe care tocmai îl discutasem acum o oră. Aşa se vede PSD, se vede ridicat cu mâinile pe sus. Ce aplaudaţi? O situaţie a unui om care trebuie să îşi dovedească, dacă aşa pretinde, nevinovăţia sau că DNA îi cere anchetarea? Ce este de aplaudat? (…) Aţi făcut un circ”, a susţinut Violeta Alexandru.

Interesant:   Geoana, acuzat de plagiat

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a afirmat că, probabil, fostul ministru a fost aplaudat pentru “deschiderea la problemele agricultorilor”.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.