.

Focar COVID la o ferma din Germania unde sunt multi romani

Distribuie prietenilor tai!

Cel putin 174 de muncitori de sezonieri de la o ferma de castraveti din districtul Dingolfing-Landau, Germania, au fost depistati pozitiv la coronavirus. La ferma lucreaza in total 480 de oameni, majoritatea romani.

Ferma Mamming a fost plasata in carantina. Nu pot iesi nici contactii persoanelor care au test negativ. Ferma incearca sa-i separe de pozitivi de cei care au rezultat negativ.

“Pentru a preveni raspandirea infectiei, a trebuit sa luam aceasta decizie pentru a proteja populatia” – a declarat un oficial local. El a precizat ca la ferma lucreaza sezonieri din Ungaria, Romania, Bulgaria si Ucraina si ca de supravegherea carantinei se ocupa o firma de servicii de securitate.

Ministerul roman de externe precizeaza ca autoritatile locale au dispus testarea intregului colectiv.  Deocamdata, autoritatile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testarilor, iar la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistenta consulara din partea niciunui cetatean roman in legatură cu aceasta situatie.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Primele cazuri au aparut vineri, cand 7 sezonieri au fost depistati pozitiv la COVID-19. Imediat s-a dispus testarea muncitorilor si au mai fost descoperiti alti 167 de infectati.

“Vineri stiam de sapte cazuri de pozitivi in randul sezonerilor de la ferma. I-am testat apoi pe toti sezonierii, personalul din management si familiile aflate la ferma. Deci au fost facute 480 de teste. Dintre acestea 167 au iesit pozitive” – a declarat Melanie Huml, ministrul sanatatii din Bavaria.

Oficiali germani acuza administratorii fermei ca nu au aplicat constant regulile de igiena necesare in contextul pandemiei.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.