.

Fiul unui fost preşedinte, dat în urmărire de Poliţia Română

Distribuie prietenilor tai!

Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, Sergiu Lucinchi, a fost dat în urmărire generală şi internaţională de către Poliţia Română. Decizia a fost luată după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare, cu executare. Potrivit informaţiilor din presa de peste Prut, Sergiu Lucinschi ar fi reuşit să plece din România înainte de finalul procesului în care este implicat şi ginerele lui Traian Băsescu, în care acesta din urmă a fost achitat. Poliţia Română a luat decizia de a-l da pe Lucinschi în urmărire generală după ce nu a reuşit să îl reţină după ce a fost condamnat definitiv, acum o lună.

Sergiu Lucinschi a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. În 2015, Sergiu Lucinschi şi Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea unui om de afaceri de la care Lucinschi ar fi cerut patru milioane de euro pentru a-şi retrage o plângere de la DIICOT.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Lucinschi a fost acuzat de şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual, iar avocatul Radu Pricop, de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.