.

Fiscul italian investigheaza compania Pfizer

Distribuie prietenilor tai!

Exista banuieli ca Pfizer Italia ar fi trimis profiturile in strainatate, pentru a scapa de plata impozitelor. Suma se ridica la 1,2 miliarde euro.

Potrivit presei italiene, Guardia di Finanza si Agentia pentru venituri fiscale au lansat un audit fiscal. Este o ancheta administrativa. Se pare ca Pfizer ar fi transferat catre reprezentante din alte tari suma de 1,2 miliarde euro, provenita din profituri. Scopul acestor transferuri ar fi fost acela de a scapa de plata impozitelor catre statul italian. Ancheta de-abia a inceput si va dura cel putin o saptamana. Bloomberg scrie ca Guardia di Finanza ar avea informatii ca Pfizer Italia Srl a transferat excesul de capital reprezentantelor din Statele Unite si Olanda, pentru a nu plati impozite. Legea italiana prevede ca impozitul poate ajunge la 26 la suta. Aceste manevre fiscale ar fi avut loc in 2017, 2018 si 2019, deci inainte de pandemia COVID. Reprezentantii Pfizer Italia afirma ca asemenea verificari sunt periodice si ca firma respecta absolut toate normele in vigoare privind plata impozitelor.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Se crede ca Pfizer Italia ar fi trimis in paradisul fiscal din Delaware, SUA, 1 miliard de euro, pentru a-i ascunde fiscul italian. Gigantul farmaceutic ar fi decis sa nu distribuie dividende in cei trei ani investigati, tocmai pentru a evita impozitarea banilor in Italia.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.