.

Familiile jurnaliștilor uciși de Mafie o susțin pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European

Distribuie prietenilor tai!

Europarlamentarul român Cristian Preda a dezvăluit că familiile jurnaliştilor ucişi de Mafie, slovacul Jan Kuciak şi malteza Daphne Galizia, cer, într-o scrisoare trimis[ secretarului general al Consiliului Uniunii Europene, ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită în fruntea Parchet European. Potrivit familiilor jurnaliștilor victime ale mafioților, procuroarea din România este “din acelaşi aluat ca Daphne şi Jan”.
Scrisoarea este adresată lui Jeppe Tranholm-Mikkelsen, secretar general al Consiliului Uniunii Europene, dar este și pentru comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, şi eurodeputaţii Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile a PE, şi Ingeborg Grassle, preşedinta Comisiei pentru control bugetar.

“Un colaps al statului de drept în ţările noastre, Malta şi Slovacia, a dus la uciderea membrilor familiilor noastre, Daphne Caruana Galizia şi Jan Kuciak. Aceleaşi deficienţe ameninţă în prezent integritatea investigaţiilor asupra uciderii lor. În numirea primului şef al EPPO, Consiliul trebuie să facă acum o alegere care să dea semnificaţie declaraţiei sale sau să şi-o retragă. Facem apel la Consiliu să aleagă cea mai curajoasă şi cea mai eminentă candidată pentru această funcţie, o femeie făcută din acelaşi aluat ca Daphne şi Jan: Laura Codruţa Kovesi”, se arată în scrisoare.
Laura Codruţa Kovesi “este candidatul cel mai calificat şi s-a arătat dispusă să treacă la inculpări când toate celelalte instituţii dintr-un stat membru au eşuat, un test la care niciun alt candidat nu a fost supus, darămite să-l fi trecut”, spun familiile jurnaliștilor, care atrag atenţia că Daphne Galizia şi Jan Kuciak au cerut în numeroase rânduri ca infractorii pe care îi anchetau să fie puşi sub acuzare. “Imunitatea de facto i-a încurajat pe asasinii lor, care operau în cadrul unor reţele transfrontaliere care ar urma să intre sub mandatul EPPO. Dna Kovesi ştie ce este necesar pentru a preveni şi mai multe crime asupra unor jurnalişti care investighează corupţia, spălarea de bani şi frauda fiscală gravă”, se menţionează în scrisoare.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.