Falimentul bate la usa pentru 50 la suta din IMM-urile europene

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pe fondul pandemiei, peste jumatate din intreprinderile mici si mijlocii din Europa ar putea da faliment in urmatoarele 12 luni, arata un studiu publicat recent.

Cifrele sunt infricosatoare: peste 70 la suta din IMM-uri au veniturile diminuate din cauza crizei provocate de COVID-19.

Dintre firmele europene care au rezistat pana acum, mai mult de jumatate ar putea sa dispara in urmatoarele 12 ani, desi aproape un sfert dintre ele au primit ajutoare din partea guvernelor.

Potrivit McKinsey & Co, unul din cinci IMM-uri din mai multe tari europene nu pot rambursa imprumuturile pe care le-au luat, vor fi nevoite sa concedieze din personal, iar sentimentul care domneste in lumea afacerilor e unul de pesimism.

Studiul a fost realizat inainte de explozia cazurilor de COVID cu care se confrunta Europa de cateva saptamani. Daca traiectoria actuala se mentine, unul din 10 IMM-uri se asteapta sa depuna cererea de intrare in insolventa in decurs de sase luni. “E o povara substantiala asupra sectorului financiar si ne putem astepta la cresterea somajului si diminuarea nivelului general al investitiilor in economie”, atrage atentia unul dintre autorii studiului, Zdravko Mladenov.

Interesant:   BlueAir zboară de la Iași pe Heathrow din Londra

“Putem face mai mult”, afirma presedinta BCE

Christine Lagarde anunta ca Banca Centrala Europeana – BCE –  este dispusa sa faca mai mult pentru a sustine economiile europene, confruntate cu valul doi al pandemiei. “Mai avem solutii in trusa noastra de interventie. Daca e nevoie, vom recurge la ele” – spune presedinta BCE.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.